Zorgboerderij

Sedert 2001 functioneren we als zorgboerderij. Wekelijks kwamen er enkele mensen van ‘Biobello’ samen met een begeleider meehelpen op het bedrijf. Aanvankelijk was het een beetje zoeken welke werken de mensen konden uitvoeren. In de loop van de jaren groeiden zij geleidelijk in hun mogelijkheden en in de uitvoering van hun taken.
Ook de samenwerking verliep uitstekend.
Toen Biobello Geïntegreerd werd binnen ‘Lochting De Drie’ is John in hun plaats gekomen via het zorgcentrum ‘ Tordale ‘( www.tordale.be  , www.begeleidwerken.be ) uit Torhout. Intussen was er vanuit de overheid begeleiding ontstaan via het steunpunt   ‘ Groene zorg ‘ ( www.groenezorg.be ) en werden we officieel erkend als zorgboerderij. Intussen werkt John hier al verschillende jaren onder ieders tevredenheid. Graag stelt hij hierbij zichzelf voor:

foto_johnMijn naam is John Derck,
Ik woon op een studio in Torhout,
Sinds 2007 werk ik onder de noemer “begeleid werk” in biobedrijf van Philip Vermeulen,
De eerste jaren werkte ik enkel op vrijdag, maar sinds 2011 werk ik ook op donderdag.
Tijdens mijn werk kan ik terug vallen op mijn werkbegeleider, Philip. Hij geeft me opdrachten en ondersteunt me waar nodig.
Af en toe komt mijn jobcoach langs om na te gaan of alles goed verloopt.

Mijn takenpakket bestaat uit:

  • Papier in de bakken leggen
  • Groenten plukken en wegen
  • Touwen opsteken
  • Water geven

In mijn vrije tijd hou ik me vooral bezig met het kweken en fotograferen van planten, zoals bonsais, cactussen, Japanse esdoorn en allerhande fruitplanten.
Door de samenwerking met jobbureau Tordale, het biobedrijf Vermeulen en     ‘Groene zorg’ heb ik van mijn hobby ook deels mijn werkactiviteit kunnen maken.

Het is leuk werken in het bedrijf omdat ik een grote interesse heb voor het kweken van planten en gerespecteerd word door mijn collega’s.

Daarnaast werk ik ook nog in de Beelderij, een creatief atelier van Tordale en bij
fam. Vangheluwe waar ik dieren verzorg.